FINra svečano obilježila početak nove akademske 2021/22 godine

- in Obrazovanje, Tuzla

Danas je na Visokoj školi za finansije i računovodstvo – FINra svečano obilježen početak nove akademske 2021/22. godine.

Finra je ove godine upisala šestu generaciju studenata.

“FINra sa oba studijska programa, “Finansije i računovodstvo” kreće sa šestom generacijom i sa drugom generacijom studijskog programa “Računarstvo i informatika”. Ukupno je 65 studenata koji se ovdje nalaze sa nama i kojima ćemo svečano uručiti indexe. Treba istaknuti da ćemo mi u skladu sa zakonskim mogućnostima nastaviti sa upisom u toku ovog mjeseca,” rekao je doc.dr. Ismet Kalić, direktor “FINre” Tuzla.

Trenutno se na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli školuju četiri generacije sa nešto više do 250 studenata. Ove godine izvršeno je relicenciranje studijskog programa „Finansije i računovodstvo“ u kojem je pored dva postojeća usmjerenja: Računovodstvo,porezi i revizija, te Finansije, bankarstvo i osiguranje, uvedeno i treće novo studijsko usmjerenje IT u Finansijama i računovodstvu.

“Mi smo radosni što počinjemo sa novom akademskom godinom. Šesta generacija studenata se upisala na Visoku školu za finansije i računovodstvo – FINra. Ovo po mnogo čemu nije obična nova akademska godina. Mi ulazimo u novu godinu sa lijepom viješću, a to su rezultati koje su ostvarili naši studenti na Evropskom takmičenju iz interne revizije gdje su kao dio tima iz BiH osvojili prvo mjesto i postali prvaci iz interne revizije u Evropi,” kazao je dr.sci. Edin Glogić.

Related Posts