Sport

Džeko: Savez mora zaštititi igrače!










Edin Džeko je povratak s reprezentativnog okupljanja obilježio pogotkom u pobjedi nad Sassuolom. Bilo je 4:2 .

U izjavi za Sky Sport Džeko je govorio o gorućem problemu italijanskog fudbala. Rasizam na Apeninima je sve izraženiji, a posljednja žrtva je Romelu Lukaku koji je na rasističkoj osnovi vrijeđan u duelu s Cagliarijem.

Popularni Dijamant smatra da je razisam u Italiji vidljiviji nego u ostalim zemljama te da italijanski savez FIGC mora stati u zaštitu igrača.

“Mislim da je to u Italiji veći problem nego u ostalim zemljama, posebno u Italiji. Nadam se da će, za dobro drugih igrača, ove stvari što prije biti završene i da će ih Savez pokušati zaustaviti”, rekao je Džeko.

“Lukaku? Ne znam šta da kažem. Još uvijek se dešavaju takve stvare. U Engleskoj se situacija popravila, tamo je sve manje rasizma. Mislim da ga u Italiji ima više od očekivanog”.

“Savez treba zaštititi igrače. To je jedini način. Ako čujete nekog izbacite ga sa stadiona da više ne može dolaziti”, smatra Džeko.

Inače, Džeko je protiv Sassuola stigao do svoje 100. pobjede u dresu Rome. Prvu je ostvario krajem augusta 2015. protiv Juventusa sa 2:1 kada je bio jedan od strijelaca.

Izvor: sportsport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button