Čuvari dječijih snova: Građani BiH su trinaestogodišnjoj Ajli vratili slobodu kretanja

- in Djeca, U fokusu

Građani BiH okupljeni oko programa stipendiranja Njihovi snovi trebaju vašu podršku, koji u BiH provodi World Vision, omogućili su jednoj od stipendistkinja programa kupovinu ortopedskih cipelica i tako joj vratili slobodu kretanja.

Ajla sada samostalno odlazi u školu i druži se sa prijateljima. Prethodno je Ajla u školu odlazila uz pomoć roditelja. Svjesni prilika koje će Ajli omogućiti obrazovanje, majka i otac su joj svakodnevno pomagali da dođe do škole i smjesti se u klupu. Unatoč beskrajnoj ljubavi koju imaju za djevojčicu, primanja im nisu dozvolila kupovinu i redovnu promjenu ortopedske obuće.

Uključenjem u program stipendiranja nevladine organizacije World Vision, Ajla je dobila priliku da riješi neke od ključnih problema koji su kočili njen razvoj. Ortopedska obuća joj omogućava samostalno kretanje, dok sponzori budno prate njen napredak i bodre je u nastojanjima da završi školu i pronađe adekvatno zanimanje.

Ovo je samo jedan od primjera pozitivnih promjena koje su u živote djece donijeli Čuvari dječijih snova, donatori programa Njihovi snovi trebaju vašu podršku.

Pozivima na humanitarni broj 17021 i donacijama uplaćenim putem stranice www.worldvision.ba, građani su u proteklih šest mjeseci brojnoj djeci omogućili uspješan završetak razreda, odlazak na maturu i upis srednje škole. Podrška koju su djeci pružili u vidu osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće i neophodnog školskog pribora sa dječijih pleća uklanja brige odraslih i omogućava im da se fokusiraju na nastavu i dječije radosti.

Pored osnovnih životnih potrepština, Čuvari dječijih snova su djeci omogućili pohađanje vannastavnih aktivnosti i vrijeme u kojem djeca mogu istražiti vlastite interese i sanjati o svojoj budućnosti.

World Vision BiH je u kreiranje programa stipendiranja sažeo dvadesetpetogodišnje iskustvo rada sa djecom i omogućio građanima da solidarnost iskažu na smislen i svrshihodan način.

Svi zainteresirani se u program mogu uključiti na jednostavan način i doprinijeti sretnijem odrastanju i obezbjeđenju uslova za nastavak obrazovanja djece u BiH. Posjetom web stranici www.worldvision.ba u samo nekoliko klikova možete samostalno, ili sa grupom prijatelja obezbijediti djelimičnu ili punu stipendiju jednom djetetu.