Svijet

Rolling Stonesi prvu turneju bez Charlieja Wattsa počeli videom posvećenim bubnjaruRock grupa Rolling Stones započela je u nedjelju američku dionicu turneje “No Filter” videom posvećenim preminulom bubnjaru Charlieju Wattsu.

Britanski bend, na prvoj turneji od 1963. bez Wattsa, prikazao je njegove fotografije i video snimke na velikim projekcijskim platnima u areni St. Louis, Missouri, uz solo zvuk bubnjeva.

Možda će Vas zanimati i:

Dok je gomila od oko 60 000 uzvikivala “Charlie”, “Charlie”, Mick Jagger, Keith Richards i Ron Wood izlazili su na pozornicu kako bi odsvirali prvu pjesmu “Street Fighting Man”.

“Bilo je prilično potresno vidjeti te Charliejeve slike na ekranu. Ovo je prva turneja koju radimo bez njega”, rekao je Jagger držeći se za ruke na pozornici s Richardsom.

Zahvalio je obožavateljima na porukama podrške i odao počast Wattsu, rekavši da ih je bend smatrao “doista dirljivim”.

“Svima nam toliko nedostaje Charlie i na pozornici i izvan nje”, dodao je Jagger.

Suprotno glasinama nije bilo logoa Stonesa sa crnim jezikom kako bi se obilježila Wattsova smrt. Bubnjar je u avgustu preminuo u Londonu nakon operacije o kojoj nisu objavljeni detalji.

U nedjelju u St Louisu Steve Jordan je na mjestu bubnjara zauzeo mjesto Wattsa. Jordan je u avgustu najavljen kao privremena zamjena za Wattsa za kojeg se u početku mislilo da će se vratiti nakon što se oporavi.

Turneja od 13 koncerata koja je odgođena zbog pandemije koronavirusa, završava u novembru, a bend je bio ambivalentan oko toga hoće li im to biti posljednja turneja.

“To mi pitanje postavljaju od 31. godine”, rekao je prošle sedmice Jagger (78) koji je operisao srce 2019. godine.

“Ne znam. Mislim, svašta se može dogoditi. Znate, ako sljedeće godine stvari budu dobre i svi se dobro osjećaju na turneji, siguran sam da ćemo raditi koncerte. Sada se samo pokušavam koncentrirati na ovu turneju.”

Izvor: Hr.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button