Šeik porukom na Twitteru zaprijetio treneru PSG-a nakon što je zamijenio Messija

- in Fudbal, Sport

Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, brat katarskog emira Tamima bin Hamad Al Thanija koji je vlasnik PSG-a, poslao je poruku na Twitteru koja bi se mogla shvatiti kao upozorenje treneru pariskog kluba Mauriciju Pochettinu.

Lionel Messi je bio ogorčen zbog toga što je zamijenjen na utakmici u kojoj je PSG pobijedio Lyon rezultatom 2:1 te se odbio rukovati s trenerom Mauriciom Pochettinom, a taj detalj se nije svidio ni bogatom šeiku koji u posljednje vrijeme privlači pažnju kontroverznim postovima na Twitteru.

Al Thani je prvobitno pokrenuo lavinu reakcija kada je objavio fotografiju Messija i Ronalda u dresovima PSG-a, a potom je ismijao Real Madrid i Florentina Pereza nakon propalog transfera Mbappea u Kraljevski klub.

Nakon “slučaja Messi”, šeik nije oklijevao objaviti poruku na društvenim mrežama, na engleskom jeziku, u kojoj je, zajedno s fotografijom na kojoj Pochettino maše, sadržaj bio više nego indikativan.

“London je prekrasan grad, to znate”, napisao je Al-Thani, čija se poruka jasno može shvatiti kao upozorenja o tome šta se može dogoditi u slučaju da se ponovi neugodna situacija s Messijem poput one na utakmici s Lyonom.

PSG će već u srijedu gostovati u Metzu u prvenstvenoj utakmici, a Pochettino će dan ranije održati konferenciju za medije na kojoj će sigurno glavna tema biti Messi i njegova izmjena.

Izvor: Klix.ba