Svijet

Građani brutalno premlaćivali vojnike koji se predaju policiji










Blizu 700 vojnika i časnika položili su oružje i izašli iz sjedišta Generalštaba turskih oružanih snaga, a potom se predali policijskim snagama, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi vojnici i časnici koji su se predali policiji lišeni su slobode i bit će procesuirani zbog sinoćnjeg pokušaja državnog udara.

Građani koji su se u velikom broju okupili kako bi protestovali protiv ilegalnih akcija obećali su vojnicima unutar kompleksa Generalštaba da im neće nauditi ukoliko polože oružje i predaju se policiji.

Časnici koji su razgovarali sa građanima su tvrdili da su ih nadređeni pozvali u Generalštab i kazali im da je u toku neka vježba.

I dalje u kompleksu Generalštaba turske vojske u Ankari ima blizu 150 naoružanih vojnika.

Najmanje 90 osoba je ubijeno, a 1.154 osobe su ranjene tokom sinoćnjeg pokušaja državnog udara u Turskoj.

Pripadnici turskih oružanih snaga odani terorističkoj organizaciji Fetullahci/Paralelne državne strukture (FETO/PDY) koju vodi Fetullah Gulen sinoć su pokušali izvesti državni udar u Turskoj, ali su turske snage sigurnosti uz podršku građana koji su u velikom broju izašli na ulice, spriječile rušenje demokratski izabrane vlasti.

Tokom hapšenja vojnika koji su učestvovali u pokušaju državnog udara neki od njih su premlaćivani na licu mjesta od strane građana. Pogledajte galeriju…

U videu koji je pred vama snimljen je u prostorijama turskog CNN-a kojeg su tokom noći zauzele pobunjeničke snage. Nakon pada državnog udara u zgradu poznate TV stanice uspjele su ući snage sigurnosti odane aktuelnoj vlasti nakon čega je uslijedilo dramatično hapšenja vojnika…



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button