Sajam Šibošnica – Izložba domaćih proizvoda i domaće kuhinje

- in Istaknuta objava, Istaknuto, Oglasi

Pozivamo sve prijatelje, poznanike, stanovnike opštine Čelić ali i šire da posjete Šibošnicu 18.09.2021. godine na manifestaciju “Bosna nam je u srcu”. Od 13:30h do 18:00h održat će se sajam domaćih proizvoda i domaće kuhinje.

Učešće će uzeti udruženje žena “Sloga” Šibošnica-Nahvioci kao i druga udruženja i poljoprivredni proizvođači.
Cilj prodajno-izložbene i kulturno-humanitarne manifestacije je promocija vrijednosti bh. tradicionalnih proizvoda i očuvanje lokalnih običaja, te pomoć malim domaćim proizvođačima u direktnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na tržiste.
Jedan od dodatnih ciljeva manifestacije jeste i animacija lokalnog stanovništva kroz događaj koji će barem na kratko osvježiti društveni život ovog podmajevičkog kraja.  Od 16:30h održat će se takmičenje dječaka i djevojčica u više disciplina.
U sklopu večernjeg dijela manifestacije od 20:00h očekuje vas koncert na otvorenom Armina Muzaferije i hora “NUR” Nahvioci, kao i druge sadržaj u izvedbi dječaka i djevojčica OŠ “Šibošnica”.
Cilj cjelokupne manifestacije pod nazivom “Bosna nam je u srcu” jeste okupljanje ljudi, druženje, promoviranje lokalnih dobara, podsticanje na ljubav prema domovini i iskazivanje ljubavi prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.
Pozivamo sve one kojima je Bosna u srcu da dođu u Šibošnicu 18.09.2021.godine i uživaju u sadržaju koji ćemo pripremiti.
Domaće je domaće, gradimo BiH!