Ahmed Alibašić(18) iz Živinica osvajač Prve lige FBiH u futsalu

- in BIG BANG #HerojiGeneracije

PROFIL KANDIDATA

AHMED ALIBAŠIĆ

KATEGORIJA: SPORT

GODIŠTE: 2002

Ahmed Alibašić nastupa za MNK “Bosna Kompred” Tuzla od svoje 15. godine. Bilježio je nastupe u prvoj ligi FBiH, te je sa seniorima osvojio 1. mjesto u regularnom dijelu takmičenja. Nakon toga je uslijedio play off 2020. godine, gdje su samouvjereno pobijedili, a jedan od dražih golova mu je upravo gol postignut protiv Željezničara u play offu za ulazak u premijer ligu.

Nastavio je bilježiti nastupe i lavovski se boriti sa momcima iz svog tima, te su se uspjeli pozicionirati na visoko treće mjesto. Istovremeno je kao kapiten juniora predvodio svoj klub u premijernom izdanju juniorske futsal lige BiH. Kao nagrada za trud i rezultate, stigao je poziv selektora U19 reprezentacije BiH u futsalu, gdje je nastupio u dvije utakmice protiv Francuske.

Aktuelni je član reprezentacije i krajem ove godine ga očekuju kvalifikacije za prvenstvo koje će se održati u Španiji, a odnedavno je novi igrač GFC Sarajevo. Također je učesnik i osvajač mnogobrojnih memorijalnih turnira i zalaže se za promociju sporta. Ove godine je završio Javnu ustanovu Mješovitu srednju elektrotehničku školu Tuzla i sa odličnim (5) uspjehom položio maturu i stekao stručno zvanje tehničar elektroenergetike.

Dobitnik je diplome za posebno postignute rezultate učenika srednje škole jer je postigao odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i imao primjerno vladanje u toku školovanja. Upisao je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, smjer Automatika i elektronika.

Ahmed Alibašić je kandidat za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji SPORT.

Za Ahmeda glasajte na klikom OVDJE