Adi Selman borac za bolju budućnost BiH

- in BIG BANG #HerojiGeneracije

PROFIL KANDIDATA: 

Adi Selman 

KATEGORIJA: Građanski aktivizam

GODIŠTE: 1992

Adi Selman je omladinski aktivista, sportista i visokoobrazovana mlada osoba, bachelor fizioterapije i radne terapije, alumnista desete generacije prestižne Političke akademije za političke lidere.

Jedan od pokretača neformalne aktivističke grupe – Karton revolucija u 2020. godini a koja je u Tuzli pokrenula i otvorila veliki broj bitnih pitanja poput: Zašto ne rade mamografi? Gdje ide novac kojim studenti plaćaju prijave? Tako su privukli veliku pažnju javnosti ali i nadležnih instituacija za ova pitanja. Adi Selman je i politički aktivan te poznat po velikom broju terenskih aktivističkih akcija. Također, kao sportista dobio je brojna priznanja u Tuzli, Tuzlanskom kantonu i BiH.

On smatra da mladi ljudi svojom željom i energijom mogu pokrenuti našu domovinu ka boljoj budućnosti. Njegov trenutni cilj kroz Karton revoluciju je da Univerzitet u Tuzli prihvati inicijativu Karton revolucije i uvrsti online prijavu ispita te prilagodi strategiju razvoja Univerziteta prema potrebama studenata.

Za manje od mjesec dana nakon pokretanja „Karton revolucije za online prijavu ispita“ i ogromne podrške studentica i studenata na društvenim mrežama Univerzitet u Tuzli je ozbiljno pristupio rješavanju gore navedenog problema na koji se ukazuje više od pet godina, a to je online prijava ispita.

Adi Selman je kandidat za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji GRAĐANSKI AKTIVIZAM.

Za Adija možete glasati klikom OVDJE.