Sport

Zamijenio Korlatovića: Vladimir Mićanović novi trener Gradine













Nakon dva poraza košarkaša Gradine u zadnje tri odigrane utakmice došlo je do promjene na trenerskoj poziciji. Naime, novi-stari trener košarkaša iz Srebrenika je Vladimir Mićanović koji će na klupi zamijeniti dosadašnjeg trenera Azura Korlatovića.

Vladimir Mićanović je dobro poznato lice u Srebreniku jer je već bio trener košarkaša Gradine u periodu od 2012. do 2014. kada su zabilježeni značajni rezultati.

“Mićanović je renomirani košarkaški trener koji bi trebao da upotpunosti iskoristi potencijale i mogućnosti našeg tima. U zadnjim utakmicama nismo pokazali ono sto znamo i umijemo tako da smo se odlučili za promjenu trenera. Azur Korlatović je prošle sezone postigao historijski uspjeh sa KK Gradinom na čemu smo mu zahvalni. U drugi dio prvenstva ulazimo sa trenerskom promjenom, a za očekivati je da će biti i igračkih pojačanja što ćemo u dogovoru sa novim trenerom Mićanovićem rješavati u hodu”, riječi su predsjednika KK Gradine, Adnana Mujkića.

Iako Gradina posjeduje repsektabilan sastav rezultati govore drugačije. Zabilježeno je par neplaniranih poraza koji su ovaj tim nakon prvog dijela ostavili na trećem mjestu A1 lige.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button