Vijesti

Avdić otkrio novu aferu: Kako se ISIL-ovac našao spornoj majici na Baščaršiji










Novinari portala Žurnal.info nastavili su objavljivati dokumente i svjedočenja bh. građana koji tvrde da ih je Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske vrbovala i tražila da “prikupljaju informacije o teroristima u BiH”.

Oni koji su odbili tvrde da su protjerani s teritorije Hrvatske uz obrazloženje da “predstavljaju opasnost po nacionalnu sigurnost” te zemlje. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Ministarstva sigurnosti da u roku tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o tim navodima.

O tome su u emisiji u Kontekst na Al Jazeere Balkans govorili: Avdo Avdić, novinar portala Žurnal, Ahmed Kico, stručnjak za sigurnost i penzionisani zaposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, i Marinko Ogorec, stručnjak za međunarodnu sigurnost i bivši vojni diplomata Hrvatske.

Avdić: “Vidite li ovog čovjeka?”

Avdić je tokom razgovora otkrio je novu moguću aferu iz koje prema njegovim riječima stoji Sigurnosno-obavještajnom agencija Republike Hrvatske (SOA).

Naime Avdić je kazao kako je nova saznanja s kojima raspolaže imao namjeru otkriti na portalu Žurnal ali je to ekskluzivno odlučio da iznese u javnost upravo u emisiji u Kontekst na AJB.

KOMENTARI



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button