Tuzlanski kanton

Živinice – Završeno asfaltiranje dionice lokalnog puta Krivača-Bašigovci
Na području Mjesne zajednice Gračanica završeno je asfaltiranje dionice lokalnog puta Krivača-Bašigovci prema Gračanici. Realizacija projekta radi se u više faza, jer se asfaltiranje navedene dionice radi prema projektnoj dokumentaciji na najkvalitetniji način.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića izgradnja ove dionice puta se odvija u više faza jer se na osnovu projektne dokumentacije radi izgradnja, rekonstrukcija i asfaltiranje dionice puta.
Urađeni radovi na spomenutoj dionici obuhvaćeni su kroz dvije faze, te se u narednom periodu očekuje i realizacija treće faze za čiju namjenu su u Budžetu Grada Živinice raspoloživa određena sredstva.
Ukupna vrijednost projekta je oko 700.000,00 KM, a sredstva su obezbjeđenja zajedničkim sufinnasiranjem Vlade Federacije BiH, Grad Živinice i firme “Terakop”.
Uporedo sa navedenim projektom u proteklom periodu uspješno je realizirano asfaltiranje dva platoa na značajnim lokacijama u Mjesnoj zajednici Gračanica, a novčana sredstva za realizaciju navedenih projekata osigurana su iz Budžeta Grada Živinice u vrijednosti oko 35.000 KM.
Realizacijom infrastrukturnih projekata kroz koje se cestovne infrastrukture stavlja na viši nivo stvaraju se uslovi za sigurnije kretanje i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju stanovništva na ovom području Živinica.

Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button