BiznisTuzlanski kantonU fokusu

OTVOREN 48. MEĐUNARODNI SAJAM ,,DANI ŠLJIVE“ U GRADAČCU
Danas je u organizaciji Grada Gradačca zajedno sa suorganizatorom, firmom U.D.Boms-Expo iz Gračanice, otvoren 48. Sajam poljoprivredne i prehrambene industrije ,,Dan šljive“u Gradačcu, već tradicionalno u Sportskoj dvorani Skenderija.

Ovo je jedna od najznačajnijih manifestacija kako na TK, tako i u cijeloj zemlji. Pored predstavljanja poljoprivrednih i prehrambenih artikala, sajam ima namjenu promocije i boljeg povezivanja poduzetništva pored TK, tako na cijeloj teritoriji BiH, pa i privrednih subjekata u regionu, kao i jačanju turizma i turističke ponude. Pri otvaranju sajma, gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić je u pozdravnom obraćanju istakao da je mnogo problema pratilo otvaranje ove sajamske manifestacije ali da će pored ostalog kroz sadržajan program stručnih radionica ispuniti i edukativni dio sajma, što je organizatoru jedan od značajnih ciljeva.

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić je istakao da sajam donosi ekonomsku tradiciju i jedan znak oporavka privrede u BiH, što se najbolje može vidjeti u širokoj lepezi proizvoda na velikom broju štandova i to je najbolji indikator oporavka privrede. PremijerTK Kadrija Hodžić proglasio je sajam otvorenim. Svečanu vrpcu pri zvaničnom otvaranju sajma su presjekli premijer TK Kadrija Hodžić, gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić i ambasador Indonezije u našoj zemlji Roem Kono.

Možda će Vas zanimati i:

Na sajmu će se u naredna četiri dana predstaviti više od stotinu izlagača iz cijele BiH kao i predstavnici obrtničkih komora iz Slovenije i Hrvatske. Na sajamskoj manifestaciji posebno će biti interesantno predstavljanje Ambasade Indonezije i razgovori o povezivanje poljoprivrednog tržišta naše dvije zemlje. Sajamski dani sa njihovim plavim noćima počeli su da traju, večeras sa vatrometom a u subotu sa završnom svečanosti, već tradicionalnom ,,Plavom noći“.

Piše: Suad Krajnović
Foto:Ammar Krajnović

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button