Sport

Fudbalska historija na Parku prinčeva – Predstavljen Lionel Messi
Lionel Messi i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje PSG-a. Francuski klub je promociju novog napadača najavio na Ajfelovom tornju, a pre toga je na Parku prinčeva održana prva konferencija za medije na kojoj je prisustvovao prvi čovjek kluba i Lionel Messi je u utorak sa porodicom stigao u prijestolnicu Francuske, kada je, uz nekoliko nedvosmislenih video najava na društvenim mrežama kluba, postalo jasno da će legenda Barcelone staviti potpis na ugovor sa novim klubom.

Početak promocije bio je zakazan za 10 časova, kada je počeo doček ispred Parka prinčeva, a posebna studijska emisija pratila je navijače ispred stadiona, uz najljepše golove Lionela Messija u karijeri, koji su bili prikazivani na velikom platnu ispred kapija stadiona i stalno skandiranje: „Mesi, Mesi“.

Počela je i konferencija za medije, a uvodnu riječ imao je predsjednik pariskog kluba.

„Sretan sam i ponosan što mogu da kažem da je Lionel Messi novi igrač PSG-a. To je historija kluba, fudbala, cijelog svijeta. To je fantastičan momenat za nas. Svi znaju ko je Leo. To je jedini igrač koji je šest puta osvojio Balon d’Or. Ovo je divno za naše navijače širom svijeta. Sjajno je to što smo uspjeli da ga dovedemo, da bude dio kluba. Prije 10 godina bilo je ljudi koji su sumnjali u to šta će PSG uraditi, kakav projekat sprema. Mi smo uvijek bili ambiciozni i vjerovali smo u naše ciljeve. Hvala svima koji su vjerovali. Nije bilo tajne da želimo najboljeg igrača planete. Leo, želim da se zahvalim tebi, tvom ocu, tvojoj porodici. Također, našem sportskom direktoru i ljudima koje vi sada ne možete da vidite, ali toliko njih je bilo uključeno u sve ovo. Odradili ste sjajan posao. Svaka čast. Leo, dobro došao u PSG porodicu. Siguran sam da će tvoja porodica, tvoja djeca biti sretni ovde. Dobro došli“, rekao je Naser Al Kelaifi.

„Mnogo sam sretan, svi znaju kako sam otišao iz Barcelone, bio sam tužan, tu je bilo mnogo godina, nije lako oprostiti se od svega toga. Ali dolazak ovdje mi je donio sreću, omogućeno mi je da nastavim da treniram, igram. Sve se desilo brzo, ali uživam u svemu prethodnih dana, kao i moja porodica. Sada želim da treniram, da se vidim sa ekipom, trenerima, da počnem novu etapu u karijeri. Želim da se zahvalim predsjedniku, ali i cijelom klubu od prvog dana kada su kontaktirali Barcelonu, kako su završili posao. Bila je teška situacija i mi smo je tako brzo riješili. Hvala svima na tome. Presretan sam, željan igre, pobjeda. Ovo je ambiciozan klub. Spreman sam da igram za ovaj klub, da osvajam titule i zato mislim da svi zajedno možemo da nastavimo u tom smjeru. Hvala navijačima u Parizu, što su me dočekali tako, iznenađen sam, to doprinosi mojoj sreći. Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u zajedinčkom periodu u klubu“, rekao je Messi i prokomentarisao to što će biti dio napadačkog trija sa Neymarom i Mbapeom:

„Sretan sam, to je ludost. Drago mi je da ću dijeliti svlačionicu sa njima dvojicom. Radujem se početku treninga i takmičenja sa njima. Igrat ću sa najboljima i to je uvijek lijepo, treba uživati u svemu tome.“

Izvor: Rs.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button