Eko Život Tuzla podržao “Avant & Una” film festival

- in U fokusu, Vijesti

Kompanija Eko Život d.o.o. Tuzla podržala je 3. izdanje “Avant & Una” film festivala u Bihaću. Kao ponosni partner ovog festivala, Eko Život je sa najmlađima organizirao akciju čišćenja Štrbačkog buka.

Bihać Avantura Film Festival u svom trećem izdanju zvanično je počeo u petak, 20.08.2021. godine, a ove godine ponosni partner “Avant & Una” festivala je i kompanije Eko Život d.o.o. Tuzla.

Vođeni vizijom očivanja prirode, Eko Život, pored svojih aktivnosti u samom procesu reciklaže, redovno podržava i aktivnosti koje se bave očuvanjem prirode. Budući da Bihać Avantura Film Festival ima za cilj promociju prirodnih ljepota Krajine, očekivana je bila i podrška ove kompanije.

Tim povodom je Eko Život u nedjelju, 22.08. 2021. godine, u suradnji sa djecom iz udruženja “Dijabetes USK Udruženje djece” organizirao akciju čišćenja na lokalitetu Štrbačkog buka. Tokom same akcije za djecu je organizirana i edukacija gdje su kroz razgovor i šetnju kroz prirodu učili o važnosti očuvanja okoliša, selektivnom odvajanju otpada i recikliranju. Cilj ove edukacije bio je da mališani nauče kako da žive život u boji prirode.

Nakon završene akcije i edukacije, učesnici su kući ponijeli i prigodne poklone.