Tuzlanski kanton

Demanti na tekst o otkazivanju Sajma šljive u Gradačcu

“Dani šljive”- 48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, bit će održan i ove godine u periodu od 25. do 28. avgusta.

Ovogodišnju organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom, preuzima Grad Gradačac. Firma “Gradačački sajam” čiji je direktor i suvlasnik u tekstu objavljenom na “Klix” portalu iznio dezinformaciju da je ovogodišnji sajam šljive u Gradačcu otkazan i koja je do ove godine organizovala gradačački sajam je u stečajnom postupku.

Možda će Vas zanimati i:

Zbog toga je Gradsko vijeće Grada Gradačac pravovremeno donijelo odluku o raspisivanju Javnog poziva kojim je Gradska uprava Gradačac odabrala novog suorganizatora za ovogodišnji 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – „ Dani šljive „ u Gradačcu. Organizacioni odbor i suorganizator sajma (BOMS EXPO Gračanica) utvrdili su sve sajamske aktivnosti i trenutno se vrše završne pripreme za implementaciju istih. Uprkos pandemiji i svim navedenim okolnostima, izlagači su već rezervisali svoja mjesta na Sajmu.

Uz domaće proizvođače tu su gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije kao i gosti iz Indonezije. Tokom „Dana šljive“ bit će organizovano i mnoštvo stručnih savjetovanja i predavanja, a Sajam će pratiti bogat kulturno-zabavni program uz tradicionalni vatromet. Sve sajamske aktivnosti bit će prilagođene važećim epidemioloskim mjerama.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da u dane Sajma dođu i posjete Gradačac i tradicionalno mjesto održavanja  Sportsku dvoranu “Skenderija” u Gradačcu. Tradicija najstarije sajamske manifestacije ovog tipa u Bosni i Hercegovini u Gradačcu se nastavlja.

Izvor: Gradacackisajam.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button