BiH

U Hercegovini bukte požari, vatra se približila stambenim objektima

Požari na području Mostara, Jablanice i Stoca i dalje su aktivni, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Na području Mostara aktivni su požari na lokalitetima Čabulja i Đubrani.

Možda će Vas zanimati i:

Na području općine Stolac aktivan je požar ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, gdje gori trava, nisko i visoko raslinje. Vatra je zahvatila nepristupačan i minsko-sumnjiv teren i trenutno nisu ugrožene kuće u naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Tokom jučerašnjeg dana požar na lokaciji Kvanj (Grad Mostar) proširio se prema naseljenim mjestima Dolovi u općini Stolac. Gori trava, visoko i nisko raslinje. Požar je još aktivan, ali ne prijeti kućama. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Situacija na požarištu Komadinovo vrelo kod Jablanice ista je kao i proteklih dana. Tokom noći, uslijed pada temperature, dolazi do smanjenja požara, a dnevnim porastom temperature dolazi do njegovog rasplamsavanja.

Požarom je ugroženo naseljeno mjesto Donja Jablanica, kao i objekti na Komadinovom vrelu. Vatra se kućama u Donjoj Jablanici približila na nekoliko stotina metara.

Akcija gašenja požara se nastavlja i danas, navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Izvor: Fokus.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button