Sport

UEFA istražuje meč AEK-a i Veleža zbog isticanja fašističkih motiva

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) će istražiti meč drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža nakon što je jedan fudbaler igrao s istaknutim motivom fašizma.

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (Fare Network) poslala je dopis UEFA-i u kojem se navodi da postoji mogućnost kako je jedan fudbaler AEK-a igrao s motivom koji poziva na fašizam.

Možda će Vas zanimati i:

“UEFA je zaprimila izvještaj Fare Networka i naša kompetentna služba će interno istražiti slučaj. U ovoj fazi nemamo više informacija za javnost”, naveli su iz krovne kuće fudbala.

Od ranije je poznato da bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ na ruci ima tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića. Da li je zbog toga Fare Network zatražio istragu UEFA-e, još uvijek nije poznato.

Fare Network je krovna organizacija koja okuplja sve one koji se zalažu za borbu protiv nejednakosti i diskriminacije u fudbalu te koriste sport kao sredstvo za socijalno uključivanje.

Inače, Velež je zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca izbacio favorizovani AEK u drugom pretkolu Konferencijske lige i tako izborio duele s Elfsborgom.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button