KulturaTuzlanski kanton

Komedija „Kakva ti je žena, takav ti je život“ u petak na Omladinskoj ljetnoj sceni u Živinicama.
Autorska predstava Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život” osvajila je regiju, a oduševljena je publika u svakom gradu tražila kartu više.

Brojna publika u regiji  uživa u priči o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je ljubav smisao života. Na sebi svojstven način Maca je ovu simpatičnu predstavu približio publici na način da priča priču o čovjeku koji se odmah nakon razvoda i nakon što ga je žena izbacila iz kuće, zaputi u kafanu, i koji odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču.

“Priča oslikava stvarnost muško-ženskih odnosa i vremena u kojem živimo”, kazao je Marinković.

 „Kakva ti je žena, takav ti je život“ je predstava koja izaziva bolove u trbuhu te veliku količinu suza od smijeha, a postoji i mogućnost gubljenja glasa od silnog naprezanja. Volimo li da nas vole ili volimo da volimo?  Koliko brak mijenja odnos dvoje ljudi  i samu vezu?  Što je potrebno za skladan brak? Odgovore na  vječita pitanja o odnosu muškarca i žene, Dragan Marinković-Maca donosi na originalan i samo njemu svojstven način.

Komedija će biti odigrana u 13.08.2021. godine (petak), s početkom u 20:00 sati, na Omladinskoj ljetnoj sceni, cijena ulaznice je 10 KM,  na dan predstave 12 KM, a mogu se kupiti u prostorijama Gradske biblioteke.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button