Sport

Mladen Žižović: Nadamo se nastavku dobrih igara i rezultata
Poslije tri pobjede, u vikendu iza nas fudbaleri Slobode odigrali su 0:0 na Tušnju protiv Širokog Brijega. Iako je zadovoljan igrom, sigurno da negdje kod Mladena Žižovića ostaje žal što nisu osvojena sva tri boda.

“Bilo je dobro. Sastavili smo niz od dva mjeseca bez poraza. Zadovoljan sam kako smo izgledali na terenu. Nemam ja šta da zamjerim svojim momcima. Široki je imao samo jedan šut, a do ove utakmice su ih uputili mislim 28. Možda smo u ovoj utakmici bili za nijansu i bolji nego do sada, ali generalno nemam zamjerki za moje fudbalere,” rekao je  Mladen Žižović.
Odlična igra Tuzlaka na startu sezone iznenadila je mnoge ljubitelje Premijer lige BiH, mada Mladen Žižović ističe da se negdje unutar ekipe ovako nešto i očekivalo.
“Sigurno da jesmo za mnoge iznenađenje. Neki su to možda očekivali, većina možda i nije. Ali, znajući način na koji radimo, poznavajući sam ambijent u klubu, sigurno da smo mi negdje vjerovali da možemo ovako započeti novu sezonu.”
Sloboda je sezonu otvorila protiv ekipa za koje se očekivalo da će biti u donjem dijelu Premijer lige BiH, ali uvodni rezultati kažu da bi ovo mogla biti i jedna od najizjednačenijih sezona ikada.
“Liga je ove sezone dosta izjednačena, barem po meni. Jer, vidite. Rudar iz Prijedora je lako dobio Veleža u Mostaru, a Radnik je tom Veležu uzeo bod. Leotar je uspio uzeti bod u Banjaluci i tako dalje. Nama sada slijedi niz utakmica protiv pretendenata za vrh. Za neki najveći plasman po meni je favorit Zrinjski. Ove sezone ne igraju Evropu, sada sigurno žele povratak na vrh. Imamo tu i ostale ekipe koje pretenduju za vrh, Velež, Borac, Sarajevo…”
Pred Slobodom je sada gostovanje u Mostaru kod Veleža. Rođeni u Premijer ligi BiH “kašlju”, dok u Evropi igraju fantastično. Mladen Žižović to pripisuje mentalnom umoru.
“Svi apostrofiraju taj neki fizički umor kao problem Veleža. Po meni, nije to neki fizički napor, koliko je mentalni napor da se vi poslije odličnih utakmica protiv AEK-a, Elfsborga, vratite na nivo Rudara, Slobode, Radnika. Blizu ste nečega što mnogi naši klubovi nisu uspjeli ostvariti, a onda morate da igrate i domaću ligu. To je mentalni problem, ne umor. Velež u ovom trenutku ima jedan od širih igračkih kadrova igrača podjednakih kvaliteta, tako da po meni taj njihov umor koji se apostrofira ne treba pripisivati fizičkom, nego mentalnom. Mi ćemo svakako taj njihov mentalni zamor pokušati iskoristiti. Gledali smo njihove utakmice, pokušat ćemo prepisati recept Radnika i nadamo se nastavku dobrih igara i rezultata.”


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button