Sport

Ivaylo Petev došao u Sarajevo: Odmor sam proveo radno

Selektor fudbalske reprezentacije Ivaylo Petev je došao u Sarajevo s obzirom na to da Zmajeve uskoro očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Petev već pravi planove za septembarski ciklus i važne utakmice protiv Francuske i Kazahstana.

“Pred nama su ozbiljni izazovi i želim sve unaprijed pripremiti kako bismo spremno ušli u predstojeće susrete i ispunili zacrtane ciljeve. S velikom željom i entuzijazmom sam se vratio u Sarajevo i nadam se da ću tu pozitivnu energiju i motivisanost prenijeti i na igrače. Protekli period iskoristio sam za kraći odmor, ali uglavnom je bilo radno, jer uvijek razmišljam o poslu, igračima i utakmicama. U glavi su mi stalno obaveze koje imamo i kako na najbolji mogući način spremiti igrače. Odgledao sam i sve utakmice Evropskog prvenstva, neke i uživo, tako da nije bilo previše opuštanja. Jednostavno, fudbal je kod mene uvijek na prvom mjestu, razmišljam o poslu i posvećen sam obavezama u reprezentaciji”, kaže Ivaylo Petev i dodaje:

“U kontaktu sam s našim reprezentativcima, pratio sam njihove pripremne utakmice, a redovno prikupljam sve informacije o igračima koji konkurišu za A tim. Neka nacionalna prvenstva su počela, nadam se da će naši reprezentativci igrati te da će biti zdravi i spremni doći na okupljanje”, rekao je selektor BiH.

Da ništa ne prepušta slučaju potvrđuje i činjenica da je Petev već proteklog vikenda pratio susret Premijer lige između Zrinjskog i Željezničara.

“Početak sezone za neke klubove uvijek je dobar, a za neke težak. Pratio sam sve evropske utakmice koje su igrali naši timovi. Naravno, gledam i domaću ligu, jer volim da imam potpunu informaciju o tome čime raspolažemo. U ovom trenutku još je rano da govorim o nekim imenima, ovo je talentovana nacija. Na prošlom okupljanju dosta novih igrača imalo je priliku da se pokaže, neki su je možda iskoristili, a neki još moraju da rade. Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču koji može da se podredi interesima tima te da pomogne u ostvarivanju dobrih rezultata nacionalne selekcije”, naglasio je Ivaylo Petev.

Selektor je na kraju najavio da će za nekih petnaestak dana održati konferenciju za medije, na kojoj će saopćiti spisak igrača za kvalifikacione duele za Mundijal 2022. godine.

Iyvor: Klix.ba

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button