Covid-19Svijet

Biden pozvao Amerikance na vakcinaciju: U pitanju je izbor “smrt ili život”

Američki predsjednik Joe Biden naciji se jutros obratio putem Twittera. Apelovao je na Amerikance da se vakcinišu kazavši kako je u pitanju izbor “smrt ili život”. “Vakcina će spasiti vaš život”, poručio je.

‘Činimo sve da vakcinišemo više ljudi. U posljednje dvije sedmice vidjeli smo porast 55% u prosjeku broja ljudi koji se svakodnevno vakcinišu”, napisao je Joe Biden.

Samo u posljednih sedam dana gotovo 3 miliona Amerikanaca dobilo je prvu dozu vakcine, poručio je putem Twittera.

Veliki broj nevakcinisanih doveo je do velikog broja zaraženih i zabrinjavajućeg širenja Delta soja korona virusa te krcatih bolnica.

Jučer je zabilježena brojka skoro 150.000 noovoboljelih, dok je u SAD sedmodnevni prosjek zaraženih infekcijom COVID 19 dostigao 92.000 ljudi. Brojke svakodnevno rastu.

Prvi čovjek najvećeg grada u SAD, New Yorka jučer je uživo u TV prenosu najavio kako stanovnici ovog grada neće moći bez zaštite ući nigdje.

,,Uskoro nećete moći ući u restoran, u teretanu, na koncert ili nastup u New Yorku bez dokaza o vakcinaciji protiv COVID 19 infekcije”, najavio je rigorozne mjere gradonačelnik New Yorka, Bill đe Blasio.

Izvor: Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro