Sport

Predsjednik Veleža: Utakmica u Atini mi je skratila životPredsjednik Upravnog odbora FK Velež Šemsudin Hasić je nakon historijske pobjede mostarskih Rođenih kazao da mu je utakmica između Veleža i AEK-a u Atini skratila život jer je bilo preemotivno.

“Ova utakmica mi je skratila život. Ovo vrlo emotivno proživljavam i to je meni zaista vrlo teško. Malo sam izgubio glas od navijanja, ali je utakmica bila zaista teška, za sve, posebno za naše igrače”, kazao je predsjednik Hasić.

Možda će Vas zanimati i:

Osvrnuvši se na 98. minutu, koja je uzburkala brojne emocije, i na neizvjesnost produžetaka, kaže da je to bez sumnje bila vječnost Mostarcima, ali i navijačima širom naše zemlje s obzirom na to da je Velež jedini bh. predstavnik u Evropi.

Posebno je uzbudljivo bilo gledati penale, a Hasić otkriva i trenutak kad je već bio siguran u pobjedu.

“Ja sam znao da će Bogdanović odbraniti penal. Poslije njihovog promašaja, odnosno Zvonićevog gola ja sam znao da mi idemo u finale i da će Bogdanović odbraniti”, kazao je Hasić ne dovodeći u pitanje to da je junak priče u grčkoj Atini brilijantni golman Veleža.

Komentarisao je i odluku rukovodstva FK Tuzla City, koje je odlučilo Velež motivirati pred odlazak u Grčku, uz obećanje premije za Rođene ukoliko eliminišu AEK.

“Ja slobodno mogu reći da prvi put kako je Velež osjetio slobodu i doživio da ima finansije koje ga ne opterećuju. Izašli smo u Evropu i prošli dva pretkola, isto tako je na djelu objedinjavanje nogometnih snaga u BiH”, kazao je prvi čovjek mostarskog Veleža.

Zadovoljan uspjesima koje Rođeni nižu, kako nam je kazao očekuje da će se ova ekipa Veleža plasirati u grupnu fazu.

“Ako budu igrali ovako kako su igrali posljednje četiri utakmice, onda će se sasvim sigurno plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige”, zaključio je Hasić.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button