Ned Ćurić izabran za novog tehnološkog direktora korporacije Stellantis

- in Automobili, Tehnologija
ned ćurić

Ned Ćurić izabran je za novog glavnog tehnološkog direktora multinacionalne korporacije Stellantis.

Ned  Ćurić će na dužnost stupiti 30. avgusta 2021. godine i podnijet će izvještaj direktno izvršnom direktoru Carlosu Tavaresu. Posao novog tehničkog direktora je upravljanje svim resursima vezanim za tehnologiju za grupu.

Ned Ćurić, stoji u bilješci Stellantisa, stručnjak je za inovacije i povezane automobile. Od 2015. do 2017. Ned je bio u Toyoti Connected, s direktnim vodstvom programera, inženjera podataka i dizajnera. Ranije je bio glavni tehnološki direktor Toyota Motor North America, odgovoran za planiranje i izvršavanje strategije digitalne transformacije, inovacije i naprednu tehnologiju, podatke, digitalni marketing, životni ciklus korisnika, platforme i tehnologije za povezane automobile, poslovnu arhitekturu i srodne usluge.

Stellantis N.V. je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila sa holandskim sjedištem, osnovana 2021. godine na osnovu 50-50 prekograničnog spajanja između talijansko-američkog konglomerata Fiat Chrysler Automobiles i francuske PSA Grupe. Sjedište mu je u Amsterdamu u Holandiji.

Stellantis je šesti po veličini proizvođač automobila na svijetu, nakon Volkswagen Grupe , Toyote , Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi , General Motors , i Hyundai Motor Group .

Related Posts