Sport

Tuzlaci na samom vrhu Premijer lige BiH

Nakon potpunog drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine vidimo detalj koji nismo često gledali u BH fudbalu.

Prvu poziciju na tabeli Premijer lige BiH zauzeo je Tuzla City dok drugu poziciju drži FK Sloboda. Tuzla ovakav start svojih fudbalskih pulena ne pamti.

Sloboda je u prvom kolu savladala Rudar Prijerdor sa rezultatom od 1:0, a u drugom kolu je Radnik iz Bijeljine sa rezultatom 1:2.

Možda će Vas zanimati i:

Mladen Žižović, trener FK Sloboda, istakao je kakva atmosfera vlada u samom klubu nakon dva trijumfa na početku sezone:

“Atmosfera je vrlo dobra kako u klubu tako i oko kluba. Sigurno da nam ovi rezultati daju dosta samopouzdanja. Poredali smo drugačije stvari u klubu u odnosu na prethodne godine i odmah je na početku dalo dobar rezultat.”

Tuzla City je prva dva kola igrala protiv Sarajevskih rivala. City je savladao u prvom kolu  FK Sarajevo sa rezulatatom 1:2, dok su na Tušnju pobijedili ekipu Željezničara preokretom 2:1.

Almir Husić, predsjednik upravnog odbora Tuzla City, otkrio je kakva su očekivanja kluba u tekućoj sezoni:

“Otići u Evropu nam je najveći cilj. Mislim da smo se sada ustabilili u Ligi, nismo više novi te ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo se boriti za neka evropska takmičenja.”

Tuzlanski klubovi su trenutno jedina dva tima sa maksimalnim učinkom nakon dva kola.

Naravno početak je sezone i suviše je rano davati bilo kakve komentare i predpostavke, ali što je sigurno da će Tuzlaci ove sezone biti nezgodni protivnici svima.

Navijači oba tuzlanska tima mogu biti više nego zadovoljni. Tuzla City ne krije velike ambicije za ovu sezonu, a kako je Žižović sjeo na klupu Slobode, atmosfera u klubu je sve bolja i bolja.

U trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City će igrati derbi u Banja Luci protiv ekipe Borca, dok će Sloboda na Tušnju dočekati tim Leotara.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button