Kultura

Gitarski virtuoz Sanel Redžić najavio koncert u okviru V ljetne škole gitare PrSt 2021Sanel Redžić je jedan od najperspektivnijih gitarista mlađe generacije koji trenutno ima blistavu svjetsku karijeru.

Uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, stvorio važno ime na internacionalnoj sceni.Sanel Redžić gitaru počinje da uči sa osam godina u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, gdje je 2007. godine okončao svoje školovanje sa najvišim ocjenama u klasi Predraga Stankovića. Nakon toga Sanel se upisuje na Muzičku akademiju “Franz Liszt” u Weimaru, gdje je studirao kod Thomasa Müllera-Peringa i Ricarda Gallena.

Možda će Vas zanimati i:

U toku studija imao je priliku pohađati i masterklase kod mnogih profesora gitare kao što su Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Petr Saidl, Jorgos Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka, Darko Petrinjak i mnogi drugi.

Do danas, Sanel je oduševio publiku i medije na preko 1000 nastupa i solo koncerata u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Španiji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Portugalu, Čileu, Kini, Japanu, Indiji i SAD-u. Koncertirao je na profiliranim binama kao što su Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall, Hakuju Hall te Yamaha Hall, Smetana Hall Prague, International House of Music Moscow, National Philharmonic of Ukraine, Philharmonic Paul Constantinescu Ploiesti i mnogim drugim.

Sanel Redžić podijelio je radost i ovogodišnje, pete po redu, ljetne škole gitare, a njegove riječi vam prenosimo u cijelosti:

“Veliko mi je zadovoljstvo najaviti koncert predavača pete po redu Ljetne škole gitare ‘PrSt’, na kojem ćemo nastupiti Boris  Tešić i ja.

Koncert će se sada već tradicionalno održati prije početka Škole 24.7. u Ateljeu Ismeta Mujezinovića u Tuzli sa početkom u 19 sati. Dobro došli!”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button