Zvijezde Barcelone odbijaju smanjiti plate, Katalonci prijete tužbama

- in Fudbal, Sport
barcelona

Fudbalski klub Barcelona proživljava velike probleme finansijske probleme, a novi u nizu predstavlja odbijanje najvećih zvijezda za smanjenjem astronomskih plata.

Kada je Joan Laporta preuzeo predsjedničku palicu rekao je da je Barcelona u mnogo goroj situaciji nego što je očekivao, a sada je jasno i zbog čega. Katalonski “Sport” prenosi da su Katalonci prošle sezone izgubili skoro 400 miliona eura, a za plate fudbalera izdvajali su do sada preko 500 miliona eura.

Nova uprava na čelu s Laportom za cilj ima srezati troškove i izdatke na plate igrača, a Leo Messi je prihvatio novi ugovor prema kojem bi zarađivao upola manje nego do sada. Očekivalo se da će to podstaći i ostale zvijezde “Blaugrane” da krenu istim putem, međutim to neće ići tako lako.

“Sport” prenosi da su Jordi Alba, Gerard Pique i Sergi Roberto odbili smanjenje ugovora, a da u negodovanju prednjači iskusni lijevi bek Jordi Alba.

Barcelona se muči sa rješavanjem astronomskih plata Antoine Griezmanna, Philippea Coutinha i Ousmanne Dembelea, jer niti jedan drugi klub ne želi platiti vrtoglave plate, a fudbaleri ne žele da prihvate “žrtvu”.

Španski mediji prenose također da su u Barceloni spremni i na radikalne mjere i svim će fudbalerima dati rok do 15. avgusta, a ukoliko ne pristanu na smanjenje ugovora posegnut će tužbama.

Ekipu su tokom ljeta pojačali Memphis Depay, Sergio Aguero, Eric Garcia i Emerson Royal, ali ih Barcelona još uvijek nije uspjela registrovati zbog finansijskih poteškoća i sigurno je da je pred upravom katalonskog tima težak ostatak ljeta.

Izvor: Ba.n1info.com

Related Posts