Tuzla

Invision Business Doručak “Eh, a kad bih ja…” sutra u Tuzli

Wintorius Lounge Tuzla sutra će, od 10 do 12 sati, biti mjesto  jednog zanimljivog događaja. U pitanju je Invision Business Doručak “Eh, a kad bih ja…” gdje će bračni par Ajla i Amir Mulalić prisutnima kroz svoje višegodišnje iskustvo dati smjernice kako da zarađuju više novca radeći ono što vole.

Ajla Mulalić, Invision Consulting, ispričala je kako se javila ideja za pokretanje konsultantske agencije, kao i pojedinosti koje su potrebne za uspješno poslovanje:
“Ideja Invision Business Doručka je nastala iz čiste usamljenosti. Amir i ja smo tek dobili bebu i vodili biznis. Nismo imali vremena nizašto, nije nas bilo po kafićima, događajima i kao da nismo znali šta se dešava okolo. Za uspješan biznis je važno da upoznajete druge ljude u biznisu, tražite partnere, saradnike, zaposlenike jer ništa ne možeš sam. A ako nisi na mjestima gdje se okupljaju ti ljudi, jednostavno si van svega. Zato smo mi napravili koncept mjesečnog okupljanja gdje u radnom vremenu, prvenstveno za mlade poduzetnike koji imaju djecu i imaju vrijeme za posao samo dok su nam bebe na čuvanju. Doručak, networking, dijelimo iskustva, konekcije, savjete. Gdje još otići na sastanak sa 10 osoba u biznisu za dva sata?”
Amir Mulalić istakao je važnost povezivanja kada su u pitanju poslovni uspjesi:
“Naše iskustvo je pokazalo da se poduzetnici najbolje razumiju. Kad pokreneš svoju firmu, jednostavno tvoj život postane posvećen tome i vrlo često postane jedna od najvažnijih stvari u životu. Smisao IBD-a je da se svi povezujemo dijeleći svoje iskustvo, jer svakom od nas nečije iskustvo može biti lekcija. Niko od nas nije najpametniji, ali zajedno možemo puno pametnog napraviti. A isto tako, ideja ili savjet nekog ko te razumije i zna šta prolaziš u biznisu može ti uštedjeti novac, vrijeme i puno stresa. I najvažnija stvar mi smo jedni drugima najveća podrška baš zato što se najbolje razumijemo. Svi poduzetnici koje smo upoznali kažu kad su pokrenuli biznis da su im drugi rekli da su ludi i budale, nemoj sad i što baš sad. Neke ideje i snovi zbog nedostatka podrške nikad ni ne zažive. Ali ne ideje kod ljudi koji dolaze na IBD. Mi svi sanjamo veliko.”
Nakon što su u firmama gdje su radili dali otkaze, Amra i Amir Mulalić su krenuli poduzetničkim stopama, a ovaj put ih je odveo do svojevrsnog ostvarivanja snova. Ulaznica na Invision Business Doručak košta 50KM po osobi, a u cijenu su uključeni doručak i osvježenje, kao i donacija u iznosu od 5KM za Zara – do zvijezda.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button