Pokaži svoju kreativnost i osvoji iPhone 12

- in promo, Umjetnost

U toku je konkurs/natječaj ”Ruke prijateljstva” za mlade likovne umjetnike i umjetnice u BiH na kojem možete osvojiti najnoviji iPhone 12 i druge vrijedne nagrade.

Mladi umjetnici u BiH sada imaju odličnu priliku da pokažu svoj talent i sve ono što njihova mašta i vješte ruke stvaraju. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) već godinama pomaže rad umjetnika i daje podršku bh. kulturi, a ovoga puta je otvorila veliki konkurs/natječaj za likovne umjetnike i umjetnice iz BiH na temu prijateljstva između SAD i BiH.

Ako i vi imate od 18 do 36 godina, živite u BiH i studirate na nekoj od likovnih akademija u BiH ili ste likovni umjetnik ili umjetnica, iskoristite priliku da se prijavite i osvojite vrijedne nagrade. Prijave su otvorene do 30.07.2021.

Najoriginalniji rad, koji osvoji najveći broj glasova žirija, na osnovu kriterija originalnosti, relevantnosti i kvalitete izvedbe, osvaja mobilni telefon iPhone 12. Drugoplasirani rad će biti nagrađen telefonom Samsung S20, a treći Samsung tabletom. Dobitnici od 4. do 15. mjesta osvojit će poklon vaučere za kupovinu slikarskih materijala i pribora.

BiH i Sjedinjene Američke Države njeguju međusobnu podršku i partnerstvo već duže od dvije decenije. Sada je prilika da i vi, kao mladi ljudi u BiH, na originalan i kreativan način pokažete kako vi gradite mostove prijateljstva između ove dvije države, kroz likovni izričaj.

Radove koji dosad nisu objavljeni, u formatu slike, crteža, grafike, postera ili kolaža možete poslati najkasnije do 30.07.2021. putem e-maila: natjecaj.ruke.prijateljstva@gmail.com. 

Pobjednici će biti proglašeni 23.08.2021. godine, a bit će objavljeni na Facebook stranici USAID BiH.

Više informacija pronađite na LINKU, a prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Za sva dodatna pitanja možete pisati na mail za prijave.

Konkurs/natječaj “RUKE PRIJATELJSTVA ” organizuje i provodi Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, u okviru kampanje „25 godina partnerstva u BiH“.