Big Bang #HerojiGeneracije

Nefisa Berberović – Pomjeranje granica reketom

Kada želite da vidite šta znači borba i uspjeh, onda najbolji primjer za to su sportisti. Njihova predanost, želja, posvećenost i velika ljubav prema sportu pokazuje nam da je sve moguće ako ste u potpunosti predani onome što radite.

Danas razgovaramo sa prošlogodišnjom predstavnicom kategorije SPORT, Nefisom Berberović mladom teniserkom iz Tuzle.

Prošla godina je za svakog tenisera bila turbulentna, jer su uvođenjem novih pravila mnogi izgubili svoj WTA ili ATP ranking. Nefisa se izborila da ostane na nivou na kojem sam i bila. 2019. godine je osvojila dvije singl titule i šest dubl titula. Od toga dvije duple krune, jednu u Mađarskoj (Szekesfehervar), drugu u Tunisu, (Tabarka). U 2020. godini je bila na 19. mjestu na svijetu u singlu i 4. u dublu na ITF turnirima kategorije 15.000 $ – istakla je jedna od najboljih bh. teniserki koja je godinu završila kao 536. igračica na WTA listi.

Možda će Vas zanimati i:

Mi okupljamo #herojegeneracije sa područja Tuzlanskog kantona i predstavljamo ih javnosti, Slavimo uspjehe i pričamo priče uspješnih mladih ljudi iz naših komšiluka.

Mi smo generacija koja treba da iskorisati priliku i postane dio BigBang Challenge jer tako ćemo se istaknuti, pokazati i ispričati ono u čemu smo najbolji.

BigBang Challenge nam nudi pristup da se istaknemo. Mi smo generacija koja svojom energijom, voljom i radom svakodnevno pomičemo granice vlastite izdržljivosti.

Postani i TI dio naše BigBang Challenge zajednice:

Uslovi za prijavu su da imaš između 15 i 29 godina i da dolaziš sa prostora Tuzlanskog kantona.

Prijaviti se ili nominovati nekoga možeš klikom OVDJE.

Intervju sa Nefisom možete pogledati večeras 08.07.2021. godine na facebook stranici Radio Kameleona i na youtube kanalu Radio Kameloena od 19:00h.

 

 

 

 

 

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button