Antikorupcija.info

Uvažena žalba stanara!!! Šta sad – dio stanova prodan, a Bešlićeve mutne dozvole dovedene u pitanje?
Saopštenje za javnost neformalne grupe građana “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu”.

Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije uvažilo je žalbu stanara Bijelog Brijega, poništilo zaključak Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara kojim nas se odbija uključiti u postupak, te predmet vratilo navedenom Odjelu na ponovni postupak.

Odjel za urbanizam ranije nas je odbio uključiti u postupak izdavanja dozvola jer nas i novu zgradu dijeli uličica!? Kada smo se na takvu odluku žalili, mjesecima su Odjelu za urbanizam I građenje u ladicama držali žalbu stanara, strahujući da će ilegalne dozvole bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića biti dovedene u pitanje, što se sad i dogodilo.

“Odjel u postupku nije pravilno ispitao prijedlog za obnovu postupka, čime je načinio povredu odredaba poglavlja XV – Obnova postupka Zakona, od člana 246. do člana 257. Obrazloženje osporenog zaključka ne sadrži valjane razloge kojima je obrazložena odluka kao u dispozitivu zaključka, čime je načinjena povreda odredbi člana 207. Zakona”, navodi se u rješenju koje donijelo Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNŽ, a koje potpisuje ministar Suad Hasandedić.

Što je najzanimljivije Ministarstvo je pozvalo Odjel za urbanizam i građenje “da otkloni navedene nedostatke i nepravilnosti, te utemeljeno i zakonito odluči po podnesenom prijedlogu žalitelja za obnovu postupka”. Rješenje je konačno u upravnom sporu i protiv njega se ne može izjaviti žalba.

Više pročitajte na antikorupcija.info

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button