BiH

Uskoro IQ testiranje u Sarajevu i Banjoj Luci

Cijena 20 KM













Udruženja Mensa u BiH u Sarajevu i Banjoj Luci, 17. i 24. septembra organizuje IQ testiranje kojem će moći pristupiti svi građani koji žele testirati svoju inteligenciju.

U prostorijama Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, s početkom u 15 sati, 17. septembra će se održati IQ test. U Banjoj Luci, testiranje je zakazano za 24. septembar u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu s početkom u 12 sati.

Prijave su moguće isključivo online putem, na sljedećim linkovima: Za Sarajevo i Banju Luku.

Cijena testiranja je 20 KM, a uplate se vrše prije testiranja na žiro račun organizacije. Nakon prijave, kandidatu se dostavljaju instrukcije za plaćanje. Broj mjesta je ograničen i uplatom je vaše mjesto zagarantovano.

Prijava na licu mjesta nije moguća, te zato iz Mense BiH poručuju da svoje mjesto rezervišete svoje mjesto na vrijeme. Naglašavaju također da testiranju mogu pristupiti samo osobe starije od 17 godina na dan testiranja.

Test je pismeni i ima 36 zadataka, a vrijeme za rješavanje je 40 minuta. Test je grafičkog karaktera i nije potrebno nikakvo pripremanje, niti predznanje, a zadaci su logički sa ponuđenim odgovorima.

Rezultati testiranja su strogo povjerljivi i dostavljaju se kandidatima pojedinačno.

Ukoliko želite da provjerite svoju intelektualnu spremnost i saznate koliko ste inteligentni prema Mensa standardima, klikom na link dolazite do testova kojim to možete provjeriti.

Šta je Mensa organizacija?

Mensa koja u svijetu djeluje od 1946. godine, širom svijeta okuplja osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih dva posto opće populacije, a sve s ciljem upoznavanja, druženja i učestvovanja u različitim aktivnostima.

Od početka sog postojanja, Mensa ima tri osnovna cilja.

  • identifikovanje i unaprijeđenje ljudske inteligencije radi dobrobiti čovječanstva;
  • ohrabrivanje istraživanje prirode, karakteristika i koristi inteligencije, te
  • promovisanje stimulativne intelektualne i društvene mogućnosti za svoje članove.

Iz Mense izričito upozoravaju da su oni isključivo udruženje, a ne predstavnici ideološkog, političkog, filozofskog ili religijskog stanovništva.

U našoj zemlji, Mensa djeluje od 2005. godine i od tada broji oko 180 članova. Danas, Mensa BiH ima status punopravnog člana Međunarodne Mense i pravo glasa u donošenju odluka na međunarodnom nivou.

Član Mense BiH može biti bilo ko ukoliko, na polaganju testa inteligencije, ostvari minimalni rezultat 133 ili više po Bineovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

Mensa BiH testiranje inteligencije provodi već nekoliko godina unazada, s tim da je u skladu sa globalnom pandemijom koja je tada vladala, napravljen izuzetak 2020. godine i “pauza”.

Ove godine, testiranje će se, kao i svake godine do sada, održati u Sarajevu i Banjoj Luci.



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button