Sport

Prodaja karata za Svjetsko prvenstvo 2022. trebala bi početi u januaruSvjetska fudbalska asocijacija (FIFA) se priprema za početak prodaje karata za Svjetsko prvenstvo 2022. u januaru, dok još pokušava da sazna više o planu Katara da vakcine protiv koronavirusa postanu obavezne za gledaoce.

Upravno tijelo svjetskog fudbala postalo je svjesno zahtjeva za vakcinacijom tek tokom vikenda kada ga je katarski premijer šeik Halid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani najavio.

Možda će Vas zanimati i:

FIFA nije saopštila da li je saglasna sa planom ili će raspravljati o logistici koja stoji iza provjere statusa vakcinacije hiljada posjetilaca koji dolaze.

“Dalji detalji biće dostavljeni u odgovarajuće vrijeme prije početka prodaje karata za FIFA-in svjetski kup Katar 2022, koji je trenutno zakazan za januar 2022. godine”, rekla je FIFA.

Deset od 12 evropskih timova koji su se plasirali biće poznati do januara. Umjesto da počne uobičajeno u junu, ovo Svjetsko prvenstvo počeće 21. novembra sljedeće godine kako bi se izbjegle žestoke ljetnje vrućine zalivske države.

FIFA nije bi rekla da li će vakcine biti potrebne za igrače i druge uglednike u Kataru, gdje planira da stadioni budu puni. Šeik Khalid rekao je da Katar pokušava osigurati milion doza za nevakcinisane navijače koji planiraju putovati u Katar.

“FIFA prima na znanje plan koji je najavio katarski premijer i zahvalna je na kontinuiranim naporima zemlje domaćina da obezbjedi najbolje moguće uslove za navijače koji prisustvuju FIFA-inom svjetskom prvenstvu 2022. godine, posebno u svjetlu pandemije Covid-19. U svim takvim pitanjima, nastavićemo da blisko sarađujemo sa kolegama, istovremeno nadgledajući kako se situacija razvija globalno”, naveli su.

Za razliku od prethodnih Svjetskih prvenstava, neće biti potrebe da navijači lete po zemlji na utakmice. Katar je za turnir izgradio osam stadiona, svi u neposrednoj blizini glavnog grada Dohe.

Izvor: Bhrt.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button