Tuzlanski kanton

“Trči za zdravlje Kladanj 2021” – Manifestacija koja nas vraća u normalan život

Udruženje građana “Žena ženi” Kladanj, Sportski savez općine Kladanj i Općina Kladanj ove nedjelje sa početkom u 10 sati organizuju uličnu trku “Trči za zdravlje Kladanj 2021.”

Trka će krenuti ispred platoa zgrade Općine uz pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
Nevzeta Šečić, članica udruženja “Žena ženi” rekla je neke pojedinosti o trci, kao i važnost koju ovakva aktivnost ima za građane:
“Želimo da ljudima omogućimo jednu manifestaciju koja će nas polako vratiti u normalan život nakon duge i teške pandemije. Želimo da na taj način promovišemo zdrav način života. U trku želimo uključiti i djecu sa poteškoćama u razvoju. Učesnici trke mogu biti svi koji su voljni da kroz ovakvu aktivnost promovišu zdrav način života. Za sve učesnike su pripremljeni sendviči, majice i zahvalnice, a djeca sa posebnim potrebama će dobiti zlatne medalje i poklone.”
Dalida Karabdić, network representative za NGO i dijasporu u Bosni i Hercegovini, istakla je i važnost dijaspore općine Kladanj kada je u pitanju ova trka.
Kako su na kraju naglasili svi koji su dijelom organizacije trke “Trči za zdravlje Kladanj 2021” svi zainteresovani su dobrodošli jer se zajedno mogu uraditi super stvari.


Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button