Lifestyle

Lisa Kudrow u novoj Disneyevoj komediji

Lisa Kudrow, zvijezda serije “Prijatelji”, jedno je od prvih javnosti poznatih imena koje će biti dio Disneyeve muzičke komedije “Better Nate Than Ever”. Produkciju potpisuje Marc Platt koji je prethodno radio na filmovima “La La Land”, “Mary Poppins Returns” i “Cruella”, piše portal Deadline.

Spisatelj Tim Federle pretočit će sadržaj svoje knjige u scenarij za porodični film koji će i režirati.

Radnja filma temelji se na Federleovu romanu o trinaestogodišnjem Nateu Fosteru iz Pittsburgha, koji sa svojom najboljom prijateljicom Libby odlazi na veliku muzičku audiciju u New York, nakon što nijedno od njih nije uspjelo proći na audiciji za školsku predstavu.

Slučajan susret s Nateovom davno izgubljenom tetom Heidi koju će tumačiti Kudrow, potpuno mijenja tok događaja. Ustanovi se da će njih dvoje možda trebati jedno drugo da bi ostvarili svoje snove.

Snimanje je trenutačno u toku na lokacijama u New Yorku, a izbor glumaca za uloge Natea i Libby krenuo je početkom ove godine i u završnoj je fazi.

Lik koji će utjeloviti Lisa Kudrow u filmu neće pjevati.

Lisa Kudrow se nedavno pojavila na okupljanju “Prijatelja”, a prethodno je glumila u Foxovoj seriji “Housebroken” te u drugoj sezoni Netflixove serije “Feel Good”. Glumica će biti dio glumačke postave u komediji “Boss Baby 2”.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button