Antikorupcija.info

Šljunkarska destrukcija i bezakonje i u Kozluku (VIDEO)
Problem dodatno ističe činjenica da nasuprot Kozluka, sa druge strane rijeke Drine, na teritoriji Srbije, nema takvih prizora brutalne devastacije zemljišta uz korito. Što ukazuje na to da se ovom problemu u susjednoj nam državi više vodi računa i da su šljunkari tamo “pod kontrolom”. Bar uz Drinu.

Nakon što se neformalna grupa građana “Zaustavimo nelegalnu i nekontrolisanu eksploataciju šljunka u slivu rijeke Drine”, početkom ovog mjeseca, na području Zvornika, upustila u neravnopravnu borbu sa šljunkarima i koruptivnim lancem u njihovoj pozadini i nekon što je portal Antikorupcija objavio snimke devastacije zemljišta na području zvorničke mjesne zajednice Tršić, Grupi i Portalu javljaju se i građani sa drugih područja, ukazujući na slične primjere uništavanja i bezakonja.

Između ostalog, mještani zvorničkog naselja Kozluk, koji su i Grupu i Portal i nadležne pozvali da dođu i na licu mjesta se uvjere kako se u njihovoj mjesnoj zajednici provodi uređenje riječnog korita, što je, zapravo jedini legalni posao šljunkara.

Možda će Vas zanimati i:

“Pozivano vas da vidite šta je “uređenje korita”, da vidite kratere, uništeno poljoprivredno i drugo zemljište u priobalju Drine”, naveli su Kozlučani, zadovoljni što se pojavio neko ko ovaj problem smatra ozbiljnim i želi da se bavi njim. I spremni da i sami daju svoj doprinos u uvođenja reda u ovoj oblasti i pritisku na nadležne da rade svoj posao i sprječavaju i sankcionišu kršenje zakona.

Više pročitajte na antikorupcija.info

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button