BiH

Hajdarević koji je prijetio Senadu Hadžifejzoviću pušten na slobodu

Jasmina Sazdovski sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredila je mjere zabrane Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića. To znači da je Hajdarević pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću, prostorijama Face TV te obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično.

On je prema prijedlogu za određivanje pritvora koji je danas sudu prezentirala tužiteljica Željka Tomić pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzoviću.

U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebook također upućivao prijetnje novinarima i urednicima ove televizije.

Hadžifejzović je danas isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku.

Dok je ugledni novinar sjedio u publici, Hajdarević je gledao u njega te mu je mahnuo i pokazao mu palac gore. Na to je oštro reagirao policajac te ga je upozorio na ponašanje.

Na mahanje osumnjičenog, Hadžifejzović je ostao hladan kao u svojoj emisiji “Face to Face”.

Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati.

Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru.

Izvor: Avaz.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button