BiH

Policija o Vukanovićevom hapšenju: Galamio je na trgu i fotografisao sudije

Iz Policijske uprave Trebinje oglasili su se saopćenjem o razlozima hapšenja poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića, kojeg su pripadnici ove policijske uprave uhapsili danas u ovom gradu.

Kako kažu, Vukanović je uhapšen zbog dvije prijave “narušavanja javnog reda i mira” i fotografisanja službenih osoba.

“Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas, oko 10,40 sati uhapsili osobu inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS. Navedena osoba je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7 sati kada je N.V. vrijeđao osobu inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju”, stoji u saopćenju PU Trebinje.

Dodaju da je druga prijava evidentirana oko 10:30 sati kada je Vukanović prijavljen da snima osobe inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju.

“Prijavljen je i da galami na Trgu slobode u Trebinju. N. V. je takođe odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom hapšenja. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. Dalji rad po navedenim prijavama je u toku”, ističe se u saopćenju.

Podsjećamo, ovo hapšenje izazvalo je burne reakcije iz opozicionih partija u ovom entitetu, koje su rekle da je hapšenje politički motivisano i da iza njega stoji SNSD, te da se Vukanoviću krši pravo na slobodu govora.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button