Sport

Nurkić, Musa i Garza na širem spisku košarkaša BiH za olimpijske pretkvalifikacije










Selektor muške košarkaške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio je širi spisak košarkaša za olimpijske pretkvalifikacije.

Pozivi su upućeni sljedećim igračima: Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

Osim što su na spisku naše najveće uzdanice Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Luka Garza, na spisku je i Adin Atić koji je imao određene nesuglasice sa selektorom.

Možda će Vas zanimati i:

Ipak, Emir Sulejmanović je izostao, nakon što je također prethodno propustio okupljanje.

Pripreme počinju 23. jula na Vlašiću, do tog datuma stručni štab Zmajeva skratiti će spisak, objavio je Košarkaški savez BiH.

Podsjetimo, reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Naši košarkaši su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button