Antikorupcija.info

STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu. Građani nose nove dokaze u policiju i tužilaštvo

Nakon četiri mjeseca čekanja dobili traženu informaciju od gradske uprave. Pored postojeće, nelegalno izgrađene, u dvorištu su im namjeravali izgraditi još jednu šestospratnicu.

U danas, 13.05., objavljenom saopštenju za javnost, neformalna grupa građana Mostara, okupljena oko inicijative „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, obavijestila je javnost da je nakon četiri mjeseca čekanja konačno, od Gradske uprave Mostara, dobila i službenu informaciju da se u njihovom susjedstvu, uz postojeći, na zloupotrebe u gradnji kojeg su uporno upozoravali, trebao graditi još jedan sličan objekat, za koji je izdana i urbanistička suglasnost. A što je zaustavljeno tek nakon što su se građani aktivirali i angažovali advokata.

“Investitor Joks d.o.o. Mostar podnio je zahtjev za izdavanje urbanističke suglasnosti za izgradnju stambeno poslovnog objekta na građevinskom zemljištu označenom kao k.č. 2562/7 (nova k.č. 1438/2) k.o Mostar II. Stručni savjetnik za građevinske propise – oblast građevinske struke, izradio je urbanističko tehničke uvjete broj: UPI-07/2-26-4785/19 od 16.7.2019., kojima je predviđena izgradnja stambeno poslovnog objekta na mjestu postojećeg stambenog objekta gabarita G+Pr+5, te je na temelju urbanističko – tehničkih uvjeta doneseno rješenje broj: UP-I-07/2-25-4785/19 od 30. 8.2019., kojim se izdaje urbanistička suglasnost za izgradnu navedenog stambeno poslovnog objekta na mjestu postojećeg stambenog objekta. U postupku izdavanja urbanističke suglasnosti nisu uključeni stanari naselja. Nakon pravomoćnosti rješenja – urbanističke suglasnosti, investitor, tvrtka Joks, je podnijela zahtjev za izdavanje odobrenja za gradnju stambeno poslovnog objekta na navedenoj lokaciji. Rješenje – odobrenje za gradnju nije izdano”, navodi, u pismenom odgovoru građanima iz pomenute grupe, načelnica Odjela za urbanizam Marina Deronjić.

Više pročitajte na antikorupcija.info

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro