KulturaTuzla

Predstava “Oktobarska” otvara mnoga vrlo aktuelna pitanja
Narodno pozorište Tuzla nastavlja sa svojim aktivnostima kako bi kulturni život Tuzle i Tuzlanskog kantona bio što sadržajniji i kvalitetniji.

U nadolazeći petak i subotu, u sali Narodnog pozorišta Tuzla, svi ljuditelji pozorišne umjetnosti moći će uživati u premijernim izvođenjima predstave “Oktobarska.”

Premijerna izvođenja ove predstave i u petak i u subotu planirana su za 19:30 sati.

Mirza Ćatibušić, direktor NP Tuzla, rekao nam je neke pojedinosti kada je u pitanju predstava “Oktobarska”, kao i koliko je otežan pozorišni angažman tokom perioda pandemije:

“U pitanju je jedna vrlo zanimljiva predstava, predstava koja otvara mnoga aktuelna i svakodnevna pitanja i nadam se da će publika, kao i mi, uživati u cijelom procesu. Također svaka pozorišna predstava koja nastane u jednom ovakvom vremenu, vremenu pandemije, predstavlja svojevrsni podvig, a sama pozorišna umjetnost nam danas treba više nego ikada.”

Reditelj predstave “Oktobarska” je Jasmin Duraković, a u predstavi igraju Boris Balta, Adnan Omerović, Irfan Kasumović i Milenko Iliktarević.

Sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646  u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button