Kadrija Hodžić: Korupcija je rak rana BH društva (VIDEO)

- in Tuzlanski kanton, U fokusu
kadrija hodžić

Današnju konferenciju povodom prvih 100 dana rada Vlade TK pod simboličnim nazivom “Da podvučemo” otvorio je Premijer TK Kadrija Hodžić.

Na današnjoj konferenciji bit će govora o svemu onome što je sama Vlada TK obećala da će biti urađeno, a također i o svemu što je u dosadašnjih 100 dana uradila.

Premijer TK Kadrija Hodžić na početku konferencije govorio je o korupciji, koju smatra najvećim problemom u razvoju ne samo Tuzlanskog kantona, nego i cijele Bosne i Hercegovine.

“Prije 100 dana sam kao profesor Univerziteta u Tuzli zajedno sa grupom ministara čvrsto odlučio da pridonesemo razvoju TK. Obećali smo promjene koje do sada nisu viđene. Promjene smo započeli sa problemom korupcije, koja je rak rana bosanskog društva, dakle glavna prijetnja razvoju društva,” istakao je, između ostalog, u svom obraćanju Kadrija Hodžić.

Premijer Hodžić je naglasio da su u prioritetima rada Vlade zdravstvo i obrazovanje.

Najavljeni su i veliki projekti orjentisani ka mladima, poput izgradnje studentskog kampusa, vraćanje indentiteta studenstkog grada Tuzli te plan kandidature Tuzle za Evropsku prijestolnicu mladih.

Potvrđena je i izgradnja osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli. Premijer Kadrija Hodžić je demantovao i smjene načelnika klinika na UKC Tuzla, neće ni biti smijenjeni, te je najavio da će biti raspisani konkursi za načelnike klinika čiji su mandati istekli. Vlada ne smjenjuje, naglasio je!

Cijelu današnju konferenciju povodom prvih 100 dana rada Vlade TK možete pogledati u videu.