BiH

Memorijalni centar Srebrenica: Podizanje svijesti o genocidu je uspjeh filma “Quo Vadis, Aida?”
Memorijalni centar u Srebrenici uputio je čestitku rediteljici Jasmili Žbanić i timu koji stoji iza filma “Quo Vadis, Aida?” uz poruku da je film i bez Oscara ostvario uspjeh u vidu podizanja svijesti o genocidu u Srebrenici.

Film “Quo Vadis, Aida?”, iako nije dobio Oscara, ima značajnu ulogu u svijetu jer čuva sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici.

“Hvala timu filma ‘Quo Vadis, Aida’ na vrijednom radu i doprinosu širenju istine o genocidu. Desetine upita o genocidu dobili smo upravo zahvaljujući činjenici da je ova tema došla do publike širom svijeta. Ponosni smo što je bh. premijera filma organizovana u Memorijalnom centru Srebrenica,” naveli su.

Iz Memorijalnog centra čestitali su rediteljici Jasmili Žbanić i timu koji stoji iza filma “Quo Vadis, Aida?”.

“Ponosni smo što je Memorijalni centar Srebrenica bio vaš partner pri organizaciji bh. premijere filma u Srebrenici. Međunarodni uspjeh ovog filma predstavlja važan doprinos podizanju svijesti cijelog svijeta o genocidu. Zahvaljujemo medijima koji su u program praćenja dodjelje Oscara uvrstili perspektivu svjedoka i porodica žrtava genocida. Svakog dana se sjećamo, jedan dan ne zaboravljamo,” dodali su.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button