BiH

Dodik: Stvoreni uslovi za razgovore o budućnosti BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH Noahom Galom Gendlerom o političkim prilikama u našoj zemlji.

Dodik je, kako je rečeno, ocijenio da su “stvoreni uslovi da entiteti i konstitutivni narodi otpočnu razgovor o budućnosti BiH.” On je time praktično nastavio retoriku iz prethodnih dana, tokom kojih je često spominjao opciju “mirnog razlaza” Bosne i Hercegovine.

Ove skandalozne i neprihvatljive teze naišle su na oštru osudu u BiH i međunarodnoj zajednici te je više puta ponovljeno da mirnog razlaza u BiH ne može biti. Također je rečeno da su Dodikove namjere i retorika veoma opasni.

Inače, sastanak lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj bit će održan danas na Mrakovici. Na sastanku će, prema najavi, biti razmatrana aktuelna politička situacija u BiH i “teme od vitalnog značaja za budućnost Republike Srpske.”

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević je rekao da će jedna od ključnih tema biti informacije da se i unutar Evropske unije na brojnim značajnim adresama razgovara o mogućnosti mirnog razdruživanja u BiH, kao i o “potrebi da se defintivno pokrene inicijativa o početku razgovora između Republike Srpske i FBiH u tom kontekstu.”

Izvor: Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button