Svijet

Medvedev: Evropu čekaju prazne police, hiperinflacija i bankrot













Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i potpredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, kaže kako “evropski finansijski sistem nije stabilan” te da “Evropljani gube povjerenje.”

Kako javlja ruska prorežimska agencija TASS, Putinov bliski saveznik Medvedev je komentirao nedavne izjave predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, koja je kazala kako je bankrot Rusije “pitanje vremena.”

“Ruski bankrot za sobom bi mogao povući bankrot Evrope, kako onaj moralni tako i, lako moguće, onaj stvarni,” napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Ironično je dodao kako “vlasti EU mogu očekivati veliku zahvalnost običnih Evropljana za hiperinflaciju koja se ne može svaliti na zle Ruse, za manjak osnovnih prehrambenih namirnica u trgovinama i za priljev izbjeglica, koji će stvoriti val nasilnih zločina,” napisao je Medvedev.

“Dim zapaljenih guma širit će se ulicama europskih gradova”

“U tom slučaju ljudi u Bruxellesu morat će promijeniti svoju retoriku. U protivnom će se dim zapaljenih guma širiti ulicama evropskih gradova u slavu heroja s Majdana,” napisao je Putinov saveznik.

Što se tiče izjava Von der Leyen, Medvedev piše kako se one “ne bave patnjama ljudi, završetkom specijalne vojne operacije ili željom za mirom u Ukrajini, nego za ruskim bankrotom”.

“To je ono o čemu sanjaju. To je osnovna strategija Evropske unije. To je ono što mazohisti iz Bruxellesa i njihovi prijatelji s druge strane okeana zaista žele,” zaključio je Medvedev.



Izvor
Index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button