Radijske novosti

Detalji 58. dodjele Grammyja










 

U Los Angelesu će se 15. februara održati 58. dodjela najprestižnije svjetske muzičke nagrade, Grammy. Kako se bliži velika noć, polako se otkrivaju pojedinosti dodjele. Tako je poznato da će, između ostalih, uživo nastupiti Adele, Justin Bieber, Kendrick Lammar i The Weeknd.

U sklopu dodjele bit će, njegovim kratkim koncertom, odana posebna počast četverostrukom dobitniku Grammyja, Lionelu Richieju. Grammyjeva će ga humanitarna organizacija MusiCares, proglasiti osobom godine. Grammyje za životno djelo dobit će: Ruth Brown, Celia Cruz, ‘Earth, Wind & Fire’, Herbie Hancock, Jefferson Airplane, Linda Ronstadt i Run-D.M.C, a dodjelu će, petu godinu za redom, voditi LL Cool J. Inače, prva je dodjela Grammyja održana 4. maja 1959., upravo u Los Angelesu, devet je dodjela bilo održano u New Yorku, a jedna u Nashvilleu.

Za sada rekorde u broju dobivenih Grammyja na jednoj dodjeli drže Michael Jackson i Santana, dobili su po osam nagrada, prvi 1984., drugi 2000. godine.  Manje je poznato da su Snoop Dogg i Brian McKnight nominirani čak 16 puta, ali nikada nisu zgrabili kipić težak nešto manje od tri kilograma.

https://www.youtube.com/watch?v=zALcfb4Fb1E

 

Izvor: 24sata.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button