Tehnologija

Ned Ćurić izabran za novog tehnološkog direktora korporacije Stellantis










Ned Ćurić izabran je za novog glavnog tehnološkog direktora multinacionalne korporacije Stellantis.

Ned  Ćurić će na dužnost stupiti 30. avgusta 2021. godine i podnijet će izvještaj direktno izvršnom direktoru Carlosu Tavaresu. Posao novog tehničkog direktora je upravljanje svim resursima vezanim za tehnologiju za grupu.

Ned Ćurić, stoji u bilješci Stellantisa, stručnjak je za inovacije i povezane automobile. Od 2015. do 2017. Ned je bio u Toyoti Connected, s direktnim vodstvom programera, inženjera podataka i dizajnera. Ranije je bio glavni tehnološki direktor Toyota Motor North America, odgovoran za planiranje i izvršavanje strategije digitalne transformacije, inovacije i naprednu tehnologiju, podatke, digitalni marketing, životni ciklus korisnika, platforme i tehnologije za povezane automobile, poslovnu arhitekturu i srodne usluge.

Stellantis N.V. je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila sa holandskim sjedištem, osnovana 2021. godine na osnovu 50-50 prekograničnog spajanja između talijansko-američkog konglomerata Fiat Chrysler Automobiles i francuske PSA Grupe. Sjedište mu je u Amsterdamu u Holandiji.

Stellantis je šesti po veličini proizvođač automobila na svijetu, nakon Volkswagen Grupe , Toyote , Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi , General Motors , i Hyundai Motor Group .



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button