Covid-19Vijesti

Firma iz Srbije radniku koji se vakciniše daje 30.000 dinaraDirektor šabačke firme “Kartonval” Zoran Petković ponudio je svakom radniku koji se vakciniše protiv koronavirusa nagradu od 30.000 dinara.

Nakon toga se za vakcinaciju prijavilo 30 odsto zaposlenih.

Ta ponuda uslijedila je nakon što je prethodno Petković kazao radnicima da oni koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa neće dobiti uskršnju nagradu, što je naišlo na osudu na društvenim mrežama, ali i u dijelu kolektiva.

Petković je za Tanjug rekao da je imao namjeru da podstakne radnike da se imunizacija obavi što prije, ali i da ga je iznenadila “tiha većina” nesigurnih, uplašenih protivnika vakcinacije u Kartonvalu.

“Nama je svaki čovek bitan u proizvodnji i u strahu smo od masovne transmisije i mislio sam da mogu da na takav način skrenem pažnju, ali ljudi su to primili loše i više se nasekirali zbog gubitka nagrade nego gubitka posla ili kolege. Zato mi je palo na pamet da ne dodelim nagradu za kolektivni rezultat, već za kolektivnu odgovornost u borbi protiv pandemije”, rekao je on.

Pravo na nagradu, rekao je, imaju svi koji se imunizuju.

Izvor: bukaMožda će Vas zanimati i:

Back to top button