“Bio u Tuzli” Sulejmana Mulića Šulca – Knjiga prožeta ljubavlju prema gradu i ljudima

- in Pozitiva, Tuzla
sulejman mulić šulc

Sulejman Mulić Šulc jedan je od Tuzlaka koji je svima prepoznatljiv i koji svojim aktivnim životom i mladalačkim duhom bilježi mnoge dogodovštine iz svojih susreta sa mnogobrojnim ljudima.

Dio tih susreta Sulejman  Mulić sakupio je i u knjizi “Bio u Tuzli” u kojoj će čitaoci moći da pronađu mnoštvo interesantnog sadržaja koji sigurno dobro dođe u ovo sumorno vrijeme.

Šulc u toku svojih svakodnevnih šetnji Tuzlom susreće pojedince sa kojima, vođen svojim dobronamjernim i poletnim duhom, priča i koje fotografiše te dio takvih susreta objavljuje na svom FB profilu, a i mnogo tih susreta je našao i svoje mjesto na gotovo 400 strana knjige “Bio u Tuzli.”

“Ja sam 17 godina pisao ovu knjigu.  To je samo jedan dio onih sa kojima sam se susretao. Žao mi je što su mnogi od njih preselili i što neće biti u prilici da zateknu priče koje su napisane o njima. Kritike su vrlo pozitivne, jer je to priča o čovjeku i u tom kontekstu su i nastajale priče. Fotografije su nastajale u sasvim slučajnim susretima. Grad čine ljudi i važno je da budemo susretljivi u susretu sa drugima i da budemo radosni svakim novim poznanstvom,” ispričao nam je Sulejman Mulić Šulc.

Želja za susretima sa ljudima, iskreno radovanje i dobronamjernost koji su svojstveni za Sulejmana Mulića sada su dostupni i u knjiškoj formi i upravo to će ostati dokaz kroz vremena da je najvažnija stvar, bez obzira na sve druge aktuelnosti, ostati čovjek i gajiti plemenitost i brižljivost prema svima.