Tehnologija

LG se povlači sa tržišta mobilnih telefona
Južnokorejski “LG electronics” ugasit će svoje odjeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, nakon što nije uspio da nađe kupca za njega, što znači da je ovo prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta.

„LG“ će svoj tržišni udio u Sjevernoj Americi od deset odsto prepustiti „Samsungu“ i „Appleu“.

Možda će Vas zanimati i:

Analitičari očekuju da će „Samsung“ bolje moći da pokrije upražnjeno mjesto na tržištu jer, za razliku od „Apple“, u ponudi ima više telefona iz srednjeg cjenovnog ranga, u kojem je svoje proizvode nudio i „LG“.

Odjeljenje za pametne telefone ove kompanije iz Južne Koreje u posljednjih šest godina nagomilalo je gubitak od 4,5 milijardi dolara.

Kompanija će sada moći da se fokusira na rast u segmentima električnih vozila, povezanih uređaja i pametnih domova, navodi se u saopštenju.

„LG“ je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokim uglom. Na vrhuncu je bio 2013. godine, kada je bio treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, iza „Samsunga“ i „Applea“.

Kasnije su njegovi najbolji modeli imali seriju softverskih i hardverskih promašaja, što je dovelo do pada prodaje u kombinaciji sa sporijim tempom softverskih osvježavanja.

Analitičari smatraju da je „LG“ zakazao u oblasti stručnosti u marketingu u poređenju sa kineskim rivalima.

Izvor: Rs.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button